Sälja eller köpa bostad

Att köpa eller sälja en bostad är ofta en stor affär för de allra flesta. Inget man gör bara så där helt utan vidare. De allra flesta har ju heller inte obegränsat med pengar att röra sig med varje månad (och heller inte obegränsat kapital undanstoppat någonstans)- Därför gäller det självklart att göra en så bra affär som det bara är möjligt. Eftersom man i regel varken har den tid eller kunskap som krävs för att ro iland en bostadsaffär på bästa sätt det klokaste man kan göra i regel att använda sig av en etablerad mäklare.

Ska man anlita en mäklare?

Mäklarföretag har helt andra resurser och vet hur man bäst lägger upp marknadsföringen av din bostadsaffär. De har också en betydligt större och mer relevant kontaktnät än vad du som privatperson har och därmed så gott som alltid få till ett slutpris som är betydligt mer fördelaktigt för dig. Visst, ska de betalt också- I somliga fall en rejält slant, men de överlag är nästan uteslutande alltid värt varenda krona. Ett högre slutpris betyder ju så klart att du du får mer pengar än vad du annars skulle fått. I regel täcker den ökade vinsten mer än väl mäklarens arvode.

amaklaresx8976d7

En bra mäklare kan hjälpa dig att få ett väsentligt mycket bättre pris.

 

Hur hittar man en bra fastighetsmäklare man kan lita på?

Sen gäller det självfallet att välja rätt mäklare. En viktig grej här är att satsa på en mäklare som ditt område. Ofta har mindre företag bättre koll och lokala kontakter än vad man har på de stora okedjorna (även om de inte sällan har mer resurser). Så om du exempelvis ska sälja en bostad på Gotland kan det vara klokt att satsa på ett mindre företag med hemvist just där som exempelvis den Visbybaserade fastighetsmäklaren Home by Dean (kolla gärna in deras hemsida www.homebydean.se förresten).

 

Finansiering & Bolån

 

Senaste statistik och andra rapporter om fastighetsbranschen i Sverige kan du hitta här

 

Du kan också kontakta oss här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *