Hur ser en lyckad försäljning av bostad ut?

En lyckad bostadsaffär bygger på flera beståndsdelar. För att alla ska bli nöjda krävs att allting går rätt till och utförs i rätt ordning. Nu är det här så klart något man kan ta sig för själv men i regel blir resultat bättre om du anlitar någon som verkligen kan det här med bostadsförsäljning. De har överlag resurser som du som privatperson inte kommer i närheten av. Dessutom är mäklare ett i allra högsta grad professionaliserat yrke. Bara det där sista borde rimligtvis vara skäl nog att släppa alla tankar på att kränga bostaden själv. Eller hur, man drar ut sina tänder, opererar bort blindtarmen eller bygger ett nytt hus bara så där. Man går till tandläkaren, låter sig opereras av en kirurg och låter en kompetent snickare bygga huset. Vanligtvis är det här den klokaste strategin.

Bra marknadsföringsmaterial krävs

bostad sålt av Home By Dean

Bra bilder är en viktig del i marknadsföringen av din fastighet. Det kan en mäklare som exempelvis homebydean.se hjälpa dig med.

 

Hitta en mäklare som går att lita på

screenshot_703På samma sätt kan det vara klokt att låta en riktigt mäklare sköta bostadsaffären från början till slut. Det är nästan så att det borde vara straffbart att sälja bostäder utan att anlita mäklare. Eller ja såklart inte straffbart på riktigt eftersom man rimligtvis måste få göra som man vill med sin egen bostad. Poängen under alla omständigheter att det är dumt att inte använda sig av en mäklare om vet med sig att man själv kommer göra ett sämre jobb och alltså få ut mindre pengar än vad man skulle fått om man använt sig av en bra fastighetsmäklare. Något som så gott som alltid är fallet enligt vår erfarenhet och allt trovärdigt empiriskt underlag vi hittills stött på. Ett problem när man letar bostad på ett ställe där man själv har någon bostad, säg att du letar lägenhet i Stockholm men själv bor i Gnarp eller motsvarande. Om man vill vara på plats ett tag och lära känna det nya området för att se om det är ett ställe där man kan trivas på sikt. Vad tar man sig till då om vänner, bekanta eller släkt som kan erbjuda tillfälligt husrum saknas?

Är tillfälligt boende även för en lång tid ett bra alternativ?

Ta in på lägenhetshotell så klart! Vi rekommenderar varmt STHLMhotel i Kista. De erbjuder bekvämt och modernt boende i nyrenoverade lägenheter. Vi vågar rent av påstå att just sthlmhotel.se är stadens bästa lägenhetshotell. Fint, fräscht och nära till allt. Kort sagt det perfekta valet när du besöker Stockholm.

Du kan hitta bra långtidshotell här.

Mer info om att sälja sin bostad

http://www.hemnet.se/

https://www.skatteverket.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *