På Gotland känner man förstås till de hör platserna sedan länge, något som faller sig naturligt efter som tidigare nämnt ligger på Gotland. Men det är hög tid att vi övriga får ögonen för dessa platser. Gotlänningarna ska inte få roffa åt sig sådana suveräna smultron ställen bara så där helt utan vidare. De vore högst orättvist. Istället bör de exploateras av stockholmare som alla andra ställen.

Glöm medeltidsveckan. Har du en enda kulturell ådra i kroppen så är det Gotland Art Week som gäller. Kulturveckan på Gotland som går av stapeln i slutet av augusti varje år var och är en riktig hit för alla som gillar konst av något som helst slag. Under årets kulturveckan medverkade till exempel konstfantomen Örjan Ringbom., bara en sådan sak. Mer Örjan åt folket säger vi. Lunar Plexus som tillverkar konstiga kläder medverkade också med den äran. Lunar Plexus designar och syr tusen och en natt inspirerade kläder och sånt kan väl ingen vettig människa aldrig få nog av.

Gotland - alltid lika populärt.

Gotland – alltid lika populärt.

Bo året runt på Gotland
Åretruntboende på Gotland. Gotland har alltid varit ett populärt semesterresmål. Inte minst bland stockholmare, många från huvudstaden spenderar ett par veckor på Gotland under sommarmånaderna. Om inte på medeltidvsveckan så kanske man har ett ärende till almedalen i jobbet. Vill man uppleva äkta bergmansk brutalångest med dämoner och hela paketet så är det bara Fårö som gäller. Överlag så är Gotland kanske Sverige mest uppskattade landskap. I jämförelse med exempelvis Närke som få besöker frivilligt är Gotland närmast omåttligt populärt. Det därför inte så konstigt att efterfrågan på fastigheter, villor och lägenheten på Gotland ständigt är hög. Även då såklart åretruntboende för har man en gång fastnat för det gotländska charmen är det hart när omöjligt att göra sig kvitt den, man är fast och då är det inte mycket annat man kan göra än att köpa en bostad. Eftersom trycket är hårt och utbudet begränsat (precis som det är i Stockholms innerstad) kan det vara knepigt att hitta en bostad som lever upp till alla krav. Men det är långt ifrån omöjligt, i varje fall om man anlitar en bra fastighetsmäklare som kan hjälpa till med jakten,

Visby, Gotland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *